Brandbeveiliging

Als er brand is, telt elke seconde!

Brandbeveiliging

Mijland Security biedt u de oplossing. We realiseren ons dat brandbeveiliging in gebouwen een complex verhaal is. Vooral grote gebouwen, logies–, industrie- en evenementen-gebouwen moeten voldoen aan hoge eisen om snel te kunnen ontruimen en de veiligheid van personen te kunnen garanderen. Bovendien moet een brand snel gedetecteerd en doorgemeld kunnen worden om branduitbreiding door een snelle inzet van de brandweer te kunnen beperken.

Voor de brandveiligheid moet een gebouw voldoen aan het Bouwbesluit. De gemeentelijke bouwverordening kan aanvullende eisen stellen, gebaseerd op de lokale situatie. Zo kan door langere aanrijtijden van de brandweer een hogere mate van brandveiligheid worden voorgeschreven. Zaken die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste maatregelen.

Effectieve brandsignalering

Met een juist ontworpen brandmeldinstallatie wordt een uitbrekende brand onmiddellijk gesignaleerd. Zo kunnen snel adequate maatregelen getroffen worden. Het waarschuwen van brandweer en hulpverleners en de ontruiming van de gebouwen kan direct in gang worden gezet. Rook-, hitte- en brandgasmelders slaan doordringend alarm (via slow whoops of een sirene) zodat u het pand op tijd kunt verlaten Een snelle signalering van brand voorkomt schade en slachtoffers.

Een brandmeldinstallatie bestaat uit diverse componenten en wordt door specialisten van Mijland Security na een opname, ter plaatse of een tekening, speciaal voor de situatie ontworpen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat als er onverhoopt toch brand uitbreekt er snel en adequate gehandeld kan worden om schade te beperken of te voorkomen.

Blusmiddelen

Blusmiddelen als een brandblusser, brandslang of blusdeken kunnen een beginnende brand bestrijden. Belangrijk is dat de vluchtwegen altijd goed bereikbaar zijn. Het vluchtrouteplan of ontruimingsplan moet voor iedereen glashelder zijn. Mijland Security maakt deze graag voor u. Bij brand is er geen tijd om na te denken!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek over brandbeveiliging!